Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely közérdekű adatokat igényelt, kisatírozott dokumentumokat kapott

2021. július 12., hétfő 15:48 | aznap frissítve

Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán írt arról, hogy élt a jogával, és közérdekű adatigénylés formájában kikérte azokat a kormányzati anyagokat, amelyek alapján a kormány a Diákváros helyett a kínai Fudan Egyetemet építi meg Budapesten. A főpolgármester azonban kisatírozott dokumentumokat kapott.

Arra voltam – lettem volna – kíváncsi, alighanem sokadmagammal, milyen alapon akar az Orbán-kormány 540 milliárd forintos hitelt felvenni Kínától, milyen alapon akarja eladósítani még az unokáinkat, milyen alapon terhel meg minden egyes magyar háztartást mintegy 200 ezer forinttal, milyen alapon gondolja helyesnek, hogy a vidéki magyar fiatalok boldogulását szolgáló Diákváros helyett kínai kommunista egyetem épüljön kínai hitelből, kínai vállalatokkal, Kína és nem Magyarország érdekében

– olvasható a bejegyzésben. Karácsony Gergely hozzáteszi: „a képeken az látható, milyen preparált dokumentumokat kaptam hosszú halogatás után a kormánytól. A letakart részeket a magyarok orrára nem akarják kötni, a kínaiak viszont nyilvánvalóan ismerik a részleteket”.

Rovatok