Index Vakbarát Hírportál

Kereszttűzben az Alaptörvény, mély gödörben a vízművek

2021. július 12., hétfő 20:03

Kereszttűzben az Alaptörvény, a CNN ismét elővette Orbán Viktort, az ellátásbiztonságot veszélyezteti a vízművek válsága, elemzés az Európa-bajnokságról. Ezekről írtunk ma az Indexen.

TOTALCAR. Kezd magához térni az új autók piaca hazánkban. Bár az első féléves adatok szerint még nem értük el a 2019-es szintet, de a tavalyit már sikerült túlszárnyalni. A január nehezen indult, de az utóbbi néhány hónapban rendre több autót adtak el, mint a tavalyi év azonos időszakában. A vevők Suzukit és SUV-okat akarnak. Részletek a Totalcar cikkében.

FEMINA. Bajkó Ferenc gyerekkorától kezdve a harangok szerelmese: szinte mindent tud róluk. Jelenleg is harangozóként tevékenykedik a Pestszentlőrinci Evangélikus Gyülekezet Kék templomában. Történetét megismerve az ember egy egészen különleges világba csöppenhet, amelybe a Feminának engedett betekintést.

DÍVÁNY. Dolgozatírás a Mezőgazdasági Múzeumban, gazdaságismereti alapok a Flórián téri piacon, kötelező olvasmány helyett pedig az osztály tagjairól szóló mesék a tanító tollából. Csak néhány azok közül a módszerek közül, amelyeket Molnár Márk, az Első Óbudai Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola alsós osztálytanítója alkalmaz diákjainál. A korábban Pedagógus Oscar-díjjal is kitüntetett tanító tavalyi pályázata a legerősebbek közé tartozott, így a Dívány és a Lidl idei Szupertanár-kiírásához kapcsolódó riportsorozatunkban őt is felkerestük, hogy szenvedélyéről, a tanításról beszélgessünk vele.

További híreinket ide kattintva olvashatják.

Rovatok