Index Vakbarát Hírportál

Az idősek védelmére szólítja fel az LMP a kormányt és az V. kerületet

2021. július 14., szerda 14:20

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője arra szólította fel a kormányt, illetve az V. kerület (Belváros-Lipótváros) vezetését, hogy tegyen meg mindent az idős emberek koronavírus elleni védettségének érdekében, miután veszélyeztetettségükre hívta fel a figyelmet egy vizsgálat – adta hírül az MTI. 

A politikus az online közvetített sajtótájékoztatón a főváros és Karácsony Gergely főpolgármester által elindított antitestvizsgálat eredményével kapcsolatban elmondta: a védettséget biztosító antitestszintet a 60 év felettiek negyedénél nem tudták kimutatni. A képviselő hozzátette: minél idősebbeket vizsgáltak meg, annál rosszabb volt az arány. 

Csárdi Antal azt is kifogásolta, hogy az V. kerület nem élt a felajánlás lehetőségével, holott a tesztelés minden kerület számára fel lett ajánlva, majd hozzátette: az V. kerület mellett az I. kerületben a legmagasabb az idősek aránya. 

Az LMP-s politikus szerint a „kormánynak is kiemelt felelőssége van abban”, hogy megvédje az időseket egy esetleges újabb hullámtól. 

Rovatok