Index Vakbarát Hírportál

Gyászol az MSZP, meghalt a párt egykori országgyűlési képviselője

2021. július 14., szerda 17:42 | aznap frissítve

65 éves korában meghalt Orosz Sándor,  az MSZP egykori országgyűlési képviselője, az Országos Elnökség korábbi tagja – tudatta a párt szerdán este a Facebook oldalán. 

Mint írták, „Orosz Sándor igazi óbudai lokálpatrióta volt, minden városfejlesztési és civil ügyben aktívan részt vett. A ma már nagyon elterjedt zöld mozgalmak egyik szellemi atyja. Azért dolgozott, hogy Óbuda sajátos félig városi, félig vidéki hangulatát és minél több zöld területét megőrizze”.

Orosz Sándor 1989 októberétől volt tagja a Magyar Szocialista Pártnak. 1992. júniustól 1993. márciusig az MSZP Országos Központjában országos agrár ügyvivő, azóta egyéni ügyvéd is volt. 1992 májusától 1994 októberéig az MSZP Országos Elnökségének a tagja és agrár ügyvivője.

Az 1994-es országgyűlési választásokon egyéni jelöltként győzött Budapest 3. számú választókerületében. Az Országgyűlés mezőgazdasági állandó bizottságának az elnöke volt.

Az MSZP-frakció elnökségi tagja, a mezőgazdasági munkacsoport vezetője volt. 1994-től 2010-ig, 4 cikluson át volt az MSZP országgyűlési képviselője.

Rovatok