Index Vakbarát Hírportál

Húsz késszúrással ölte a csecsemőjét Felsőzsolcán, enyhítették a büntetését

2021. július 14., szerda 12:54

Csökkentette a Debreceni ítélőtábla annak a H. Noéminak a büntetését, aki horrorisztikus módon végzett az újszülött gyermekével 2019 februárjában. 16 év fegyházól 14 évre enyhítették a nő büntetését.

A 26 éves felsőzsolcai nő az élettársával közösen nevelte a négy kiskorú gyermekét. A nő állapotos lett ötödik gyermekével, azonban eltitkolta a terhességét. A szülés napján kiment a házuk mögött található mellékhelyiségbe, ahonnan visszatérve közölte élettársával, hogy nagyon vérzik  közölte az ügyészség.

Ekkor a férfi megijedt és a velük egy udvarban lakó édesanyjától, valamint rokonaitól kért segítséget. A nő azonban kizavarta a segítségére siető családtagokat a házból, majd magára zárta az ajtót.  Mintegy 15-20 perc elteltével élettársa megelégelte ezt, berúgta a bejárati ajtót és mentőt hívott az akkor már erősen vérző nőhöz.

A nő azonban továbbra is ellenségesen, agresszívan viselkedett, és mindvégig tagadta, hogy szülési folyamat indult volna meg nála. Az ellenállása miatt rendőrt hívtak, és a kórházban megállapították, hogy néhány órával korábban spontán szülés történt. Amikor erről rokonsága értesült, azonnal keresni kezdték a gyereket, de már késő volt.

Az újszülöttet egy takaró alá rejtve találták meg, de a helyszínre kiérkező mentők több, sikertelen újjáélesztési kísérlet után csak a csecsemő halálát tudták megállapítani.

A kegyetlen édesanya ugyanis 20 szúrt, metszett sérülést okozott, és egy súlyos nyaki érsérülés miatt a baba perceken belül elvérzett.

A táblabíróság két évvel enyhítette a bűnösségét tagadó csecsemőgyilkos büntetését, egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Rovatok