Index Vakbarát Hírportál

Az építésgazdaság összehangolásáért felelős kormánybiztost neveztek ki

2021. július 15., csütörtök 11:34 | aznap frissítve

Az építésgazdasági intézkedések összehangolásáért felelős kormánybiztost nevezett ki a kormány Gyutai Csaba, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. vezérigazgatójának személyében.

A Magyar Közlöny a július 14-i számában megjelentek szerint az új kormánybiztos 2021. július 15. napjától látja el feladatkörét. Gyutai Csaba felel a kormány gazdaság újraindítása keretében meghozott építésgazdasági intézkedések koordinációjáért, ezen belül

A kormánybiztos felügyeli az építésgazdaság hatékonyságjavítását, teljesítménynövelését és az épített környezet fenntartható fejlesztését célzó középtávú stratégiáról és intézkedési tervről szóló beruházások költségkövetési rendszerének létrehozását.

A kormánybiztos a fentiekben meghatározott feladatait az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal együttműködve látja el. Tevékenységét az innovációért és technológiáért felelős miniszter irányítja, továbbá az ITM szervezetében működő titkárság segíti.

Nemrégiben írtunk arról összefoglaló cikket: a magyar kormány lépett a külföldi építőanyag-gyártókkal szemben, hogy megállítsa a vészes ütemben emelkedő építőanyagárakat.

Rovatok