Index Vakbarát Hírportál

Már 114 fürdőhelyet felújítottak, ám tovább folytatódik az országos strandfejlesztő program

2021. július 15., csütörtök 07:14

Folytatódik az országos strandfejlesztő program; az eddigi 4 ütemben 11,5 milliárd forint támogatással 114 strandfejlesztés zárult le az ország természetes fürdőhelyein, az újabb, ötödik ütemben pedig további 3 milliárd forint fordítható a fejlesztésre – tájékoztat róla a portfolio a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Balatoni Szövetség (BSZ) strandminősítő ünnepségén tett közleménye alapján.  

A balatonfenyvesi rendezvényen bejelentették, hogy negyvenhárom balatoni strand kapott Kék hullám zászló minősítést. 

Négy éve elindított programjában eddig 97 balatoni strandfejlesztés 9 milliárd forintnyi támogatáshoz jutott. Sok balatoni strand teljesen megújult, aminek szerepe lehet abban, hogy minden korábbinál többen neveztek idén a strandminősítő megmérettetésére 

– mondta Juhász Szabolcs az MTÜ igazgatója, aki szerint idén az előfoglalások számának folyamatos emelkedése azt mutatja, jó esély van arra, hogy a tavalyi, sőt a tavalyelőtti adatokat is felülmúlják az ideiek. A strandfejlesztő programról ismét kiemelte, hogy a távoli célja az, hogy 2030-ig megújuljanak és európai színvonalúvá váljanak a szabadvízi strandok. 

A strandfejlesztéseket azért is nagyon fontosnak, mert a Balatonhoz érkező vendégek leginkább ezeken mérik le a térség, illetve a helyi szolgáltatások színvonalát 

– fejtette ki Lombár Gábor a Balatoni Szövetség elnöke. 

Az idei strandminősítő verseny, azaz a Kék hullám zászló győztese a csopaki Községi strand lett. Ezúttal is különdíjjal jutalmazták a járványügyi védekezésben legfelkészültebbeket, így a balatonföldvári Keleti strandot, a vonyarcvashegyi Lido strandot és a balatongyöröki Községi strandot is.

Rovatok