Index Vakbarát Hírportál

Saját rokonaik kényszerítettek berlini prostitúcióra kilenc magyar nőt

2021. július 15., csütörtök 09:26 | aznap frissítve

Éveken keresztül kényszerített magyar nőket négy sátoraljaújhelyi férfi arra, hogy prostitúciós tevékenységet végezzenek. A bevételt legtöbb esetben elvették és saját megélhetésükre fordították – közölte honlapján a rendőrség. 

A hatósági honlapon azt írták, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya idősebb B. Zsolt, ifjabb B. Zsolt, B. Attila és B. János sátoraljaújhelyi lakosokkal szemben folytat nyomozást emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A gyanú szerint az egymással rokoni, illetve baráti kapcsolatban álló gyanúsítottak 2013. és 2019. között legalább kilenc, kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar nő Berlinbe történő kiszállításában és elszállásolásában vettek részt, ahol prostitúcióra kényszerítették őket. Az elkövetők szoros felügyelet alatt tartották az áldozatok tevékenységét, a munkavégzés időtartamának és helyszínének kijelölése mellett.

még a tőlük elvárt napi bevétel minimum összegét is meghatározták. A megkeresett pénzt részben, vagy egészben elvették és saját magukra költötték.

A kiszolgáltatott helyzetben tartott nőktől több tízmillió forintot raboltak az évek alatt, mígnem a beszerzett bizonyítékok alapján a rendőrség kedd reggel összehangolt akció keretében lecsapott a futtatókra.

Az öt helyszínen tartott kutatás alkalmával a rendőrök lefoglalták a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható bizonyítási eszközöket (mobiltelefonok, SIM kártyák, feljegyzések), valamint készpénzt és egy autót. A gyanúsítotti kihallgatásokat követően a rendőrség egy fő esetében kezdeményezte személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését. A gyanúsítottak minősített emberkereskedelem bűntettéért 2 évtől 8 évig kerülhetnek rács mögé.

Rovatok