Index Vakbarát Hírportál

Négyéves kisfiú életéért küzdöttek a dunaújvárosi strandon

2021. július 15., csütörtök 09:23 | aznap frissítve

Négyéves kisfiút élesztettek újra szombaton a dunaújvárosi strandon: a gyermek elmerült a medencében, a vendégek húzták ki a vízből. Pulzusa volt, de a légzése leállt, a mentők kiérkezéséig az úszómester látta el, majd kórházba került néhány napos megfigyelésre.

Egy vendég vette észre, hogy egy négyéves kisfiú elmerült a medencében szombat délután Dunaújvárosban. Azonnal kihúzták a vízből, majd szóltak a medenceőrnek, aki riasztotta az úszómestert, Szlávik Bencét. A fiatal életmentő az RTL híradójában szerda este elmondta: először azt hitte, hogy valaki elesett, majd látta, hogy egy eszméletlen kisgyerek fekszik a medence mellett.

Mire odaértem, már feküdt egy törölközőn. Felmértem az állapotát, pulzusa volt, de nem lélegzett, ezért lélegeztetni kezdtem. Szerencsére már a második befúvásnál visszanyerte a légzését, így amikor a mentők a helyszínre érkeztek, már stabil állapotban volt

– nyilatkozta az úszómester, aki jutalmat kapott a strand üzemeltetőjétől a helytállásáért. Hogy pontosan mi történt, nem tudni, szemtanúk szerint a szülők nem felügyelték a gyermeket. A riportban megszólalt az üzemeltető, Szabó György is.

Bár felkészült szakmai stábunk van, a gyermekek életének védelme a szülőnek a feladata. A házirendünk tartalmazza, hogy 10 év alatti kiskorú gyermek szülői felügyelet nélkül be sem mehet a medencébe, nemhogy egyedül kóborol az élményfürdő területén 

– mondta Szabó György, a DVG Zrt. vezérigazgatója.

Rovatok