Index Vakbarát Hírportál

Leállt a Digi szolgáltatása

2021. július 17., szombat 15:34 | aznap frissítve

Országosan gondok léptek fel a Digi szolgáltatásában − jelezték szerkesztőségünknek az Index olvasói. A felhasználóknál nem érhető el az internet és a televízió, de a weboldal és az ügyfélszolgálat sem kapcsolható.

Elküldtük kérdéseinket a Diginek, hogy megtudjuk, mi okozhatta a problémát, és mikorra várható a hiba elhárítása. Ha választ kapunk, beszámolunk róla.

A szolgáltató délután közzétett egy rövid tájékoztatást a közösségi oldalán a meghibásodásról:

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Digi TV és vezetékes hálózat szolgáltatásai és ügyfélszolgálata bizonyos területeken, főként Budapest és környékén akadoznak vagy pillanatnyilag nem elérhetők.

Arra kérték az ügyfeleket, hogy ha rendelkeznek tévészolgáltatással, 

a hiba fennállása alatt ne hangolják újra a tévékészülékeiket.

A probléma elhárítása után a szolgáltatás automatikusan helyreáll. A hibák kijavításán nagy erőkkel dolgoznak – tették hozzá. 

A bejegyzés alatti hozzászólások szerint a kimaradást észlelték többek között Szegeden, Miskolcon, Veszprémben, Szolnokon, Gyulán, Győrben, Debrecenben és Nyíregyházán is.

A szolgáltató este nyolc óra előtt nem sokkal arról adott tájékoztatást, hogy 

a hibát részlegesen elhárították az érintett területeken.

A tévészolgáltatásban, illetve a mobil adatforgalomban bizonyos szolgáltatási területeken még előfordulhat kimaradás – tették hozzá. A teljes hibaelhárításig a felhasználók türelmét kérték.

Rovatok