Index Vakbarát Hírportál

Nem hatja meg a magyarokat a kormány teljesítménye

2021. július 19., hétfő 14:55

Hiába kezelte sikeresen a magyar kormány a koronavírus-járvány harmadik hullámát, a bevezetett intézkedéseknek köszönhetően pedig Európa államaihoz képest Magyarországon bő egy hónappal hamarabb indulhatott újra az élet, a Karc FM-nek nyilatkozó Simon János politológus tapasztalata szerint a választók jelentős részét nem befolyásolja az Orbán-kormány jó teljesítménye.

Szerinte az elmúlt 15 évben aktivizálódott egy olyan társadalmi csoport, amely nem érdeklődik a politika iránt, nem követi a közélet napi alakulását, négyévente azonban elmegy szavazni, a voksolást pedig egyfajta valóságshow-ként fogja fel.

Simon János szerint komoly felelőssége van a médiának abban, hogy ezekben az emberekben tudatosítsa, szavazatukkal nem egy adott politikust, politikai pártot büntetnek, vagy jutalmaznak, hanem saját sorsuk és az ország fejlődésének irányait jelölik ki.

Az ellenzéki pártokkal szemben a kormányoldalnak kedvezhet a jövő évi országgyűlési választáson, hogy rendelkezik egységes jövőképpel, és mindenki számára közérthetően képes kommunikálni azt, illetve további előny lehet, ha az ország előtt álló kihívások megoldásában sikerül a társadalom minél szélesebb részét aktivizálni.

A Nézőpont Intézet egy korábbi felmérése szerint a magyarok csaknem 60 százaléka elégedett a koronavírus elleni kormányzati intézkedésekkel.

Rovatok