Index Vakbarát Hírportál

Félszáz új fertőzött, nincs halálos áldozat

2021. július 21., szerda 08:55

Az elmúlt napon 56 új fertőzöttet igazoltak, a járvány nem követelt újabb halálos áldozatot Magyarországon − derült ki a koronavírusról tájékoztató oldal szerda reggel közzétett adataiból.

Egy nappal korábban 25 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt két beteg.

Magyarországon augusztus 1-jétől lehetővé válik a harmadik oltás felvétele. A következő adag vakcina csak négy hónappal a második oltás beadása után kérhető, de az oltó orvosok ettől eltérhetnek. Azt a helyet kell mindenkinek felkeresni, ahol az első két adagot megkapta, oltási sorrend pedig nincs, az idősek és a fiatalok között nem lesz különbség.

A Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla a kismamák számára nem javasolja a harmadik oltást. Egyelőre nem tisztázott, hogy milyen oltás lesz a harmadik, azonban többen úgy nyilatkoztak, hogy az mRNS-alapú vakcinákat keverni fogják a vektor-, illetve elölt vírust tartalmazó vakcinákkal.

Az egészségügyi dolgozók számára kötelezővé vált az oltás, ez a szabályozás a háttérszemélyzetre is vonatkozik. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara újabb módosítási javaslatokat dolgoz ki, melyekben bővítenék a kört, és más területeken dolgozókra is kiterjesztenék a kötelező oltás felvételét.

Rovatok