Index Vakbarát Hírportál

Szombaton még nem lehet bandázgatni a rakparton

2021. július 23., péntek 15:47

Ezen a hétvégén is megnyílik a pesti alsó rakpart a kikapcsolódni vágyók előtt. Ezúttal azonban szombaton még nem, csak a hét utolsó napján, vasárnap lesz lehetőség sétálni, vagy kerékpározni a Duna partján.

A szokásostól eltérően ezúttal június 25-én, vasárnap hajnali 6 órától este 23-ig lesz nyitva a Kossuth Lajos tér és a Közraktár utca közötti rakpartszakasz. Erre a területre ebben az időpontban nem lehet autóval behajtani – tájékoztat közleményében a BKK. 

Hozzáteszik hogy fontos tudni azt is, hogy az Idősebb Antall József rakpart fejlesztése miatt az Eötvös tértől a Margit hídig lezárták a teljes útszakaszt a közúti forgalom elől. Az ideiglenes forgalmi rend azonban lehetővé teszi, hogy vasárnap az arra járók északi irányban a Kossuth Lajos térig haladhassanak. Az utolsó akadálymentes be- és kijárat a Garibaldi utcai felhajtó lesz.

A kerékpárral vagy rollerrel közlekedőknek, illetve a babakocsival sétálóknak ezt a felhajtót érdemes igénybe venniük. A rakpart a Kossuth Lajos tér és a Margit híd között a felújítási munkálatok miatt továbbra is zárva tart.

Rovatok