Index Vakbarát Hírportál

Ma visszatér a kánikula

2021. július 24., szombat 06:47

Nagyon sok napsütésre számíthatunk a mai napon, néhol azonban gomolyfelhős időre van kilátás többórás napsütéssel, csapadék nélkül − írja az Időkép. Napközben átmenetileg néhol zápor várható. A Dunától keletre lesz több felhő, este pedig a Dunántúlon válik erőteljessé a felhőképződés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerint többnyire mérsékelt lesz a déli szél, csak a Dunántúlon érzékelhetünk erősebb légmozgást. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható. Késő estére 21 és 26 fok közé hűl le a levegő.

A mai napra az Országos Meteorológiai Szolgálat nem adott ki figyelmeztető előrejelzést, ami azt jelenti, hogy ma nem várhatók veszélyes időjárási körülmények. Vasárnapra azonban szinte az egész országban sárga jelzés lesz érvényben zivatar vagy hőség miatt.

Zivatar miatt egyes szintű, azaz sárga jelzés lesz érvényben Somogy, Tolna és Baranya megyén kívül mindenhol.

Az Időkép szerint hétvégén folytatódik a nyári idő, fronthatás nem várható. Hajnalra a levegő is felfrissül, érdemes lesz szellőztetni. A hűvösebb reggeli időben néhol pára-, ködfoltok alakulhatnak ki, és ezeken a tájakon egyeseknél felerősödhetnek az ízületi panaszok. Napközben a melegedésre fokozottan érzékenyeknél enyhe fejfájás, szédülés, rosszullét, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság és dekoncentráltság is jelentkezhet.

Rovatok