Index Vakbarát Hírportál

Fiatalokra vadászott egy férfi a XVII. kerületben, szabadnapos rendőr mentette meg őket

2021. július 26., hétfő 17:39

Szabadnapját töltötte egy készenlétis rendőr, amikor a közelben eldörrent egy fegyver. Rögtön tudta, hogy baj van, ezért azonnal cselekedni kezdett – adta hírül közösségi oldalán a rendőrség.

Meg tudom különböztetni egy lövés hangját bármilyen más zajtól. A nyitott ablakon keresztül hallottam a robajt, majd közvetlen utána kiabálásra lettem figyelmes

– idézte fel a történteket Horváth András, a bevetési főosztály járőrvezetője, aki a XVII. kerületi társasházból lerohanva szembetalálkozott egy sokkos állapotban lévő fiatal párral. Zokogva számoltak be arról, hogy egy férfi minden előzmény nélkül megtámadta őket. A fiút megütötte, a lányt fojtogatni kezdte, majd elővett egy fegyvert, és miközben menekültek előle, rájuk lőtt. A feszült pillanatok közben, a történetet elhadarva a hátuk mögé mutogattak, hogy a támadó mindjárt odaér. Ezért a rendőr maga mögé terelte őket, hogy egy nagy méretű alumíniumszemetes takarásában rejtőzzenek el.

Nem sokkal később fel is bukkant az ismeretlen férfi, akinek a tekintete zavarodottságot tükrözött, mintha az áldozatokat vadászva fürkészte volna a terepet.

Fején a lövészetekkor használt fülvédő volt.

Nem lehetett hosszasan gondolkozni, de néhány másodperc is elég volt ahhoz, hogy az őrmester felmérje, nincs a támadó kezében fegyver, viszont az övénél, a pólója takarásában kidudorodott valamilyen tárgy. Rákiabált, hogy álljon meg, majd a reagálásra időt sem hagyva rögtön ráugrott, kirántotta a pisztolyt a férfi nadrágjából, és azzal kényszerítette földre, ahol folyamatosan kontroll alatt tartotta, nehogy hirtelen mozdulatot tegyen.

Kipakoltatta a zsebeit, ahonnan előkerült egy 9 centiméteres pengéjű zsebkés is. Ezután felhívta a készenléti rendőrséget, hogy támogatást kérjen a kollégáitól. A fegyver csőre volt töltve, ezért a tárat kiürítette, ekkor tudta meg, hogy nem éles, hanem gáz-riasztó pisztoly volt. A férfi ruházatának átvizsgálásakor a kiérkező rendőrök poralakú amfetaminszármazékot találtak, az sem kizárt, hogy fogyasztott is belőle – mondta el Horváth őrmester, aki hősiességéért jutalomban részesült.

Rovatok