Index Vakbarát Hírportál

Vasárnap indul az oltási akció

2021. július 27., kedd 12:01

Vasárnaptól kezdődik a hatvan évnél idősebbek oltási akciója. Háziorvosok, önkéntes orvosok és egyetemi hallgatók személyesen keresik fel a koronavírus ellen még be nem oltott időseket – jelentette be a közmédia adásában az országos oltási munkacsoport vezetője.

György István beszámolt arról is, hogy a hét második felétől a harmadik oltásra is foglalhatnak időpontot a  www.eeszt.gov.hu honlapon azok, akik már legalább négy hónapja megkapták a második oltást.

Már megírtuk, hogy a harmadik oltás eljárásrendjét egy szakmai grémium kidolgozta. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte: az eljárásrendet a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, a Dél-pesti Centrumkórház, az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet szakmai vezetői, virológusai, a Szakmai Kollégiumi Tagozat képviselői egyöntetűen határozták meg. A tervezetet elküldték az operatív törzsnek, és a kormánynak is jóvá kell hagynia.

Orbán Viktor miniszterelnök másfél hete jelentette be, hogy a kormány lehetővé teszi a koronavírus elleni harmadik oltás felvételét augusztus 1-jétől. György István múlt héten beszélt arról, hogy a lakosság koronavírus elleni átoltottságát növelni kell, ezért oltási akciót szerveznek a 65 év felettieknek és a 12–15 évesek körében. Közölte: iskolakezdés előtt, vagyis augusztus 30-án és 31-én – fő szabályként – minden iskolában lesz lehetőség a 12–15 évesek beoltására.

AZ OLTÁST AZ ISKOLAORVOS VAGY AZ OLTÓCSOPORTOK VÉGZIK.

A szülőknek írásban lesz lehetőségük regisztrálni a gyereket, aki utána ott megkaphatja az oltást, de ehhez szükséges a szülői beleegyező nyilatkozat. Ebbe a korosztályba 394 ezer gyerek tartozik.

Rovatok