Index Vakbarát Hírportál

Megfordult az autópályán, mert a pihenőben felejtette a rokonát

2021. július 29., csütörtök 15:21 | két éve frissítve

Újabb elképesztő videókat tett közzé a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közösségi oldalán. Mindkét eset az M1-es autópályán történt. Az egyik alkalommal egy forgalommal szemben haladó autót rögzített a kamera, amelyet egy román sofőr vezetett. Elmondása szerint 

egy pihenőben hagyta az egyik családtagját, ezért fordult meg kétszer is az autópályán.

Az eset miatt a rendőrséget is riasztották, nem sokkal később, pár kilométerre, már az ellenkező oldalon, a Budapest felé vezető részen haladt az autós a leállósávon. A rendőrök végül a 73-as kilométerszelvényben tudták ellenőrizni a járművezetőt. A szabályszegés miatt százezer forintos közigazgatási bírságot szabtak ki a férfira.

Egy nappal korábban a felvételen egy sávváltás okozott problémát. A külső sávban haladó autó bevágott egy, a belső sávban haladó elé. A belső sávban lévő autó, hogy elkerülje az ütközést, félrerántotta a kormányt, ami miatt belecsapódott a mellette haladó kamionba, és felborult. Az az autós, aki az egész esetet kiváltotta, még éppen meg tudott állni és el tudta kerülni a nagyobb erejű ütközést. Az esetnek két sérültje lett, szerencsére kisebb zúzódásokkal megúszták a balesetet.

A Magyar Közút mindenkit arra kér, hogy figyeljen oda az utakon.

Rovatok