Index Vakbarát Hírportál

Megint Magyarországon rendezik a Bocuse d'Or európai döntőjét

2021. július 30., péntek 11:51

Ismét Budapesten versenyeznek Európa legjobb séfjei. 2022-ben, hat évvel az első budapesti Bocuse d'Or Europe után ismét a magyar főváros ad otthont a világ legrangosabb szakácsversenyének európai döntőjének. Ez egyben a megújult HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ egyik első nagy, nemzetközi rendezvénye lesz 2022-ben.

Az eseményen Európa legjobb séfjei mérik össze tudásukat, és a 24 fős zsűri előtt dől el, hogy kik képviselik Európát a lyoni világdöntőn. Az európai döntő a selejtezősorozat legnézettebb eseménye, ahonnan a legtöbb séf juthat be a világdöntő versenykonyháiba.

A világ legrangosabbnak számító szakácsversenyének, a Bocuse d'Or európai döntőjének Budapest először 2016-ban adott otthont, ahol Széll Tamás és csapata történelmet írt és megnyerte a döntőt. Az öt évvel ezelőtti verseny kapcsán a francia szervezők kiemelték a rendkívül magas színvonalú szervezést és a magyar vendégszeretetet, Jerome Bocuse, az alapító Paul Bocuse fia pedig „minden idők legjobb európai döntőjének” nevezte az eseményt záróbeszédében.

A Bocuse d'Or európai döntőjét ezúttal is a Sirha Budapest keretében rendezik meg 2022. március 22–24. között, az azóta immár a teljesen megújult Hungexpo egyik újonnan épült pavilonjában.

A Sirha Budapest szakkiállításon és a Bocuse d'Or Europe versenyen több mint 20 ezer szakmai látogató vett részt. A Bocuse d'Or verseny két nap alatt 6000 nézőt vonzott a helyszínre, közülük csaknem háromezren külföldről érkeztek. A rendezvény három napja alatt több mint 2000 ember dolgozott a különböző helyszíneken, az 1800 férőhelyes lelátó zsúfolásig megtelt, a közönség több mint 70 négyzetméternyi kivetítővásznon követte a 10 teljesen felszerelt, éttermi színvonalnak megfelelően felépített konyhákban folyó munkát.

(Borítókép:  A Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntője a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2016. május 10-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok