Index Vakbarát Hírportál

Drogozott és verekedett, majd a rendőrségre menekült egy afgán férfi

2021. augusztus 2., hétfő 07:49

Bemászott a VII. Kerületi Rendőrkapitányság udvarára egy megtépázott öltözetű férfi. Később a rendőrök megtalálták a holmiját, ahol néhány grammnyi kábítószergyanús anyagra is ráakadtak – közölte a rendőrség.

Az eset még szerdán délután történt, a férfi egy kerítésén átmászva jutott be a rendőrkapitányság udvarára. Először a rendőrkapitányság bűnügyi technikusa vette észre őt, amikor már szolgálati járművek között zavartan téblábolt.

A férfi rendőr láttán menekülni kezdett és újra átmászott egy kerítésen, de nem jutott messzire.

A rendőr ugyanis utána eredt. A férfi az utcán többszöri felszólításra sem állt meg, de a zászlós, és egy, időközben szintén odaérő nyomozó végül sikeresen feltartóztatták őt.

A kapitányságon aztán azzal szembesültek, hogy az illető külföldi és magyarul sem tud, ráadásul iratok sem voltak nála.

Az erzsébetvárosi rendőrök végül kiderítették, hogy egy Magyarországon jogszerűen tartózkodó, 25 éves afgán állampolgárról van szó, aki a Keleti pályaudvar közelében egy kocsmai verekedésbe keveredett,

Onnan menekült el a táskáját és iratait hátrahagyva, így kötött ki a rendőrkapitányság udvarán.

A táskájában  a rendőrök néhány gramm kábítószergyanús anyagot találtak, ami megmagyarázta a férfi zavart viselkedését. A VII. Kerületi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt indított eljárást, a lefoglalt anyagot szakértői pedig vizsgálat alá vetik. Emellett a kocsmában történt verekedés ügyében garázdaság miatt külön eljárást indítottak – közölte a rendőrség.

Rovatok