Index Vakbarát Hírportál

Pedofília miatt nyomoznak a Jobbik egykori gyulai jelöltje ellen

2021. augusztus 3., kedd 16:03 | aznap frissítve

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya szakértők bevonásával nyomozást folytat egy gyulai férfival szemben gyermekpornográfia bűntett és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított letartóztatásban van – közölte a rendőrség még hétfőn késő este.

A Békés megyei hírportál információi szerint egy olyan politikusról van szó, aki 2019-ben a Jobbik színeiben a gyulai önkormányzati választáson indult. A megyei lapnak Csengeri Lajos, a Jobbik gyulai alapszervezetének elnöke azt mondta: harminc-negyven éve ismeri a férfit, és ahogy a közvéleményt, őt is megdöbbentette a rendőrségi hír. Hozzátette, hogy a jogerős bírósági ítéletig mindenkinek kijár az ártatlanság vélelme. 

A Pesti Srácok információi szerint a politikusnak köze lehet a hétévesen eltűnt Szathmáry Nikolett meggyilkolásához is. A kislányt még 1998-ban gyilkolták meg Gyulán, maradványait három évvel később találták meg. A gyilkosa azóta is szabadlábon van.

A lapnak a Békés Megyei Főügyészség megerősítette, hogy a gyermekgyilkosság aktáját valóban újranyitották még márciusban, és ugyanaz a hatóság nyomoz a gyilkosság és a pedofília ügyében is.

Az Index megkeresésére válaszul a Jobbik sajtóosztálya közölte: a sajtóban megnevezett személy alig másfél évig volt tagja a párt gyulai szervezetének, 2021 tavaszán indoklás nélkül lépett ki a Jobbikból.

Rovatok