Index Vakbarát Hírportál

Kijött a rendelet, rég nem voltunk olyan szabadok, mint amilyenek augusztus 20-án leszünk

2021. augusztus 4., szerda 09:31

Az augusztus 20-i ünnepségsorozat, a budapesti fogathajtó-Eb, valamint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alatt felfüggesztik a koronavírus miatti korlátozásokat.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint felfüggesztik a korlátozásokat, ami azt jelenti, hogy sem az augusztus 20-i ünnepségsorozaton, sem a budapesti fogathajtó-Eb-n, valamint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson

sem fogják kérni a védettségi kártyát, nem lesz létszámkorlátozás, az eseményeket tehát bárki látogathatja. A rendelet vonatkozik az önkormányzati rendezvényekre is. 

Idén egyébként 17 helyszínen zajlanak majd az augusztus 20-i központi rendezvények. A tűzijáték is nagyobb lesz a szokásosnál: a Duna vonalában 4,3 kilométer hosszan, sokkal több kilövőállásról indítják majd a rakétákat, így itt is több biztonsági intézkedésre van szükség.

A fogathajtó-Európa-bajnokságot szeptember 2. és 5., a Ferenc pápa látogatásával egybekötött Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust pedig szeptember 5. és 12. között tartják meg a fővárosban.

(Borírókép: Tűzijáték a Duna felett, Budapesten a nemzeti ünnepen, 2019. augusztus 20-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok