Index Vakbarát Hírportál

Újra felvette a szolgálatot a karácsonykor megtámadott újpesti rendőrpáros

2021. augusztus 5., csütörtök 10:43

Ismét felöltötte az egyenruhát a tavaly karácsonykor reflektorfénybe került járőrpáros, melynek egyik tagját életveszélyesen megsebesítették, majd a támadót társa ártalmatlanította – olvasható a rendőrség oldalán.

Az Index beszámolt róla, hogy 2020 decemberében Budapest IV. kerületében, egy Kassai utcai társasház lépcsőházában hangoskodó férfiról tettek bejelentést reggel fél hét után. Egy járőrpárost küldtek a helyszínre, akik közül a férfit a dühöngő egy késsel többször is megszúrta, ekkor a másik rendőr lelőtte a támadót, aki a helyszínen meghalt.

A megsebesített rendőrt kórházba vitték. Az állapotáért egy egész ország aggódott, szerencsére sikerült felépülnie. Már a szolgálatba is visszatért, pedig ő maga sem volt biztos benne, hogy túléli. 

Biztos voltam benne, hogy meghalok 

– mondta a történtek után Lingvai Péter rendőr őrmester.

A több hónap után visszatért párost, azaz Szarvas Erika őrmestert és Lingvai Péter őrmestert az első napján a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányságán az állomány és Markó Attila rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese fogadta és köszöntötte.

Rovatok