Index Vakbarát Hírportál

Kásler Miklós: A negyedik járványhullám már itt van az ajtó előtt

2021. augusztus 7., szombat 14:26

Mivel minden magyar ember ingyenesen hozzájuthat az oltáshoz, azoknak, akik nem veszik ezt igénybe, mégis kórházba kerülnek, a többi ember és az egészségügyi dolgozók védelme érdekében önköltséges PCR-teszttel kell bizonyítaniuk, hogy nem fertőzöttek − mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben legfrissebb videóinterjújában.

Ezt az ombudsman másképp ítélte meg és észrevételeket tett, amiből a kormány elfogadta azt, hogy a szabályozást valóban kormányhatározatban kell rögzíteni

− fűzte hozzá a miniszter, majd hozzátette: a tartalmi kérdésekben a kormány változatlan véleményen van.

A miniszter tájékoztatása szerint 2022 januárjáig két és félszeresére emelkednek az ápolói bérek. Még soha megközelítőleg sem volt ekkora fizetésemelés a magyar egészségügyben, beleértve az orvosi béreket is − tette hozzá. Kásler Miklós szerint az anyagi hátteret biztosítani kell, mert az egészségügyi dolgozók munkája rendkívül felelősségteljes és megterhelő.

A miniszter úgy látja, a negyedik járványhullám már itt van az ajtó előtt, és az egyetlen igazán hatékony fegyver ellene az oltás.

Az interjú végén szóba került még az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának magyar elnöksége, amiről a miniszter azt mondta: az elnökségnek talán a leglátványosabb lehetősége a magyar kultúrdiplomácia erősítése Európában.

Rovatok