Index Vakbarát Hírportál

Katonai repülőgépe is van a NAV új vezetőjének

2021. augusztus 7., szombat 09:36

Az adóhatóság vezetőjének vagyonnyilatkozata pénteken jelent meg. Ebből derült ki, hogy Vágujhelyi Ferencnek

öt ingatlana és – résztulajdonban – egy repülője is van.

Blikk szerint a repülő egy Scottish Aviation SK61-es gép, amelyből összesen 78 darab épült a svéd légierő részére. A svéd hadsereg 2001-ben kivonta a szolgálatból, néhány évvel később pedig egy magyar cég vett belőle 26 darabot. Egy ilyen gépet birtokol negyedrészben a NAV új vezetője.

A gép még műrepülésre is alkalmas, és Magyarországon sajnos onnan is ismerős lehet a típus, hogy három éve egy ilyen repülő zuhant bele a szántóföldbe a Fejér megyei Zichyújfalunál.

A Blikk kereste a NAV-elnököt, hogy nyilatkozzon a repülőről, de hivatala egyelőre csak annyit ígért, hogy később válaszolnak a megkeresésre.

Vágujhelyi Ferenc vagyonnyilatkozatában a legértékesebb tétel az a 350 négyzetméteres belvárosi lakás, amelyben 2016-ban vásárolt egyötödös tulajdonrészt. Ezenfelül van felerészben egy balatoni nyaralója, valamint egy zuglói lakása is. Továbbá Pomázon rendelkezik egy 1500 négyzetméteres zártkerttel, Óbudán pedig három kocsibeállója és egy kis tárolóhelyisége van. A megtakarításai közel 90 millió forintot tesznek ki.

Az előző NAV-elnök, Sors László ehhez képest jóval kevesebb vagyonról számolt be zárónyilatkozatában: neki egy 120 négyzetméteres pátyi háza, egy 29 négyzetméteres óbudai garzonja, valamint állampapírban 5,8 millió forintnyi megtakarítása volt, miközben 1,7 millió forintos jelzáloghitelt törlesztett.

Vágujhelyi Ferencet idén júniusban nevezték ki az adóhatóság élére.

Rovatok