Index Vakbarát Hírportál

Berki Krisztián: Szuperhősökre és ellenségekre van szüksége a magyar embernek

2021. augusztus 9., hétfő 17:12

Nem szereplőnek, hanem egyenrangú stábtagnak tartja magát Berki Krisztián a vele készülő televíziós produkciókban. A korábbi sportvezető szerint maximalizmusa miatt nem tartják „jó fejnek” – derül ki abból az interjúból, amelyet az üzletember-influenszer a Neokohnnak adott.

Berki Krisztián elmondta, hogy követelőző és utasító saját magával szemben is. Maximalizmusának lényege, hogy mindenki az adott területen hozza ki magából a legjobbat. Sportolóként ugyanis azt is megtanulta, hogy ha vasárnap mérkőzése van, ő viszont elvesztette volna egyik családtagját, akkor a történtek nem lehetnek hatással a teljesítményére.

Hozzátette: ő az első self-made man Magyarországon, aki „megcsinálta magát”, ezt a titulust még korábban Friderikusz Sándor fogalmazta meg. Berki Krisztián úgy véli, hogy azért kellett „megcsinálnia magát”, mert nem volt külső segítsége, és túl kellett élnie.

A korábbi sportvezető úgy látja, hogy kétféle emberre van szüksége a magyar embernek: az egyik egy szuperhős, a másik pedig egy ellenségkép, akit utálni tud.

Berki Krisztián leszögezte, hogy sosem olvas vissza magáról semmit. Az ő szereplésével készült műsorokat sem nézi vissza, mert tudja, hogy önmagánál is tudna jobb lenni, mivel magával szemben is maximalista.

Büntetőfékezéses ügyében megérti az emberek felháborodását. Ha magáról látta volna azt a felvételt, mindenfajta háttérinformáció nélkül, neki is hasonló lett volna a véleménye. Elmondása szerint nem lehet kategorizálni embereket, és igenis fontos a körülmények alapos megvizsgálása.

Berki Krisztián megjegyezte: sok pofont megérdemelt az élettől, de ennek a balesetnek az ügyében nem így látja a helyzetet. Elismerte, hogy hibát vétett, de szándékosan semmit nem követett el, amit bizonyítani is fog.

Berki Krisztián korábban az Indexnek is nyilatkozott az ellene folyó eljárásról. 

Rovatok