Index Vakbarát Hírportál

Bankrablás történt Budapesten, hajtóvadászatot indított a rendőrség

2021. augusztus 9., hétfő 19:24 | aznap frissítve

A budapesti rendőrök hajtóvadászatot indítottak a XV. kerületi pénzintézet kirablója után − olvasható a rendőrség oldalán. Az elkövető fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegetve követelt pénzt Budapest XV. kerületében délután öt óra körül.

Az elkövető a zsákmányolt pénzzel elmenekült a helyszínről. Lövés nem történt, nem sérült meg senki, de a sokk miatt az alkalmazottakhoz mentőt hívtak. A fővárosi rendőrök azonnal lezárták a környéket, és hajtóvadászatot indítottak a rabló után.

A Bors információi szerint a bankban hárman tartózkodtak, akik között túszok is lehettek, ugyanis a helyszínen egy túsztárgyaló is megjelent. A helyszínre folyamatosan érkezik az erősítés, a bankot gépfegyveres és golyóálló mellényt viselő rendőrök vették körbe.

Az épületből két nő jött ki, akik közül egyikük nagyon rosszul volt, őt a mentők ápolják.

A harmadik személy, aki a bankban tartózkodott, maga a rabló volt, aki elmenekült a helyszínről.

A Blikk információi szerint az esetet két kisfiú láthatta, akik talán az elkövető megtalálásában is tudnak segíteni a rendőrségnek. Az elkövető szalmakalapban menekülhetett el a helyszínről, de továbbra sem találják. A nyomozók a banktól nem messze lévő buszmegállóban is rögzítettek nyomokat, így az sem kizárt, hogy a rabló busszal érkezett vagy távozott a helyszínről.

Nyolc előtt néhány perccel a rendőrség kiszélesítette a lezárt területet, az épületből több helyszínelő távozott, majd néhány rendőrautó is elhagyta a helyszínt. A helyszínelés valószínűleg éjjel is tartani fog. 

A Bors később azt is megtudta, hogy a rabló megvárhatta a zárórához közeli időpontot, amikor bement a bankba. Ekkor bezárta a két dolgozót, és a mobiltelefonjaikat is elvette. A pultosoktól 3 millió forint készpénzt követelt, amit meg is kapott, a két nő később viszont megnyomta a pánikgombot. 

(Borítókép: Mihádák Zoltán / MTI)

Rovatok