Index Vakbarát Hírportál

Másfél napra teljesen leállítják a sürgősségi ellátást a Honvédkórházban

2021. augusztus 10., kedd 06:39

Szeptember 11-én este nyolc órától szeptember 13. reggel hat óráig teljesen leáll a Honvédkórház központi telephelye – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatából. A leállás szinte minden olyan betegséget érint, ami a sürgősség kategóriájába esik. 

A határozatot Kunetz Zsombor hozta nyilvánosságra, aki felhívja a figyelmet, hogy a leállásról a határozat szerint nem a Honvédkórház döntött, az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatta az NNK-t erről. A betegátirányítás pikantériája – fűzi hozzá –, hogy olyan intézmények sürgősségi ellátására is támaszkodik, amelyek éppen most dőltek össze. A budapesti Uzsoki Utcai Kórházban négy napon át szünetelt a sürgősségi ellátás.

Ami az okokat illeti, oxyológus szakorvos azt találgatja, hogy a Honvédkórházban valószínűleg az  52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 12-i budapesti zárómiséje miatt állítják le a sürgősségi ellátást. „Tehát a Honvédkórház a lakosság ellátása helyett ebben az időben a zarándokok és turisták ellátására fog átállni, amire szükség is lehet, tekintve a látogatók átlagéletkorát” – írja erről Kunetz Zsombor.

Rovatok