Index Vakbarát Hírportál

Mindjárt ideér a következő hidegfront, de megsülünk így is

2021. augusztus 10., kedd 07:06

Kedden hamisítatlan nyár lesz, igazi meleg, nyugodt időre kell számítani sok napsütéssel és kevés felhővel – írja az Időkép. Az ország legnagyobb részén csapadék sem lesz, legfeljebb a késő délutáni órákban az északnyugati határhoz közel eső tájakra sodródhat be egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Hajnalban 13 és 21, délután 29 és 35 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán egy gyenge hidegfront miatt a napos időt átmenetileg gomolyfelhők zavarhatják meg, amelyekből csak elszórt záporok, zivatarok alakulhatnak ki elsősorban nyugaton, valamint északon és északkeleten, de ez a legtöbb, amire számíthat, a hőmérséklet nem igazán változik a hidegfront ellenére sem, ugyanis azt írják, hogy 29 és 35 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből legfeljebb csak egy-egy helyen fordulhat elő jelentéktelen zápor. Helyenként élénk lehet az északias szél. Egy-két fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés, 26-33 fokos maximumokat mérhetünk.

Pénteken és szombaton többnyire napos időre számíthatunk, jelentős csapadék nem várható, legfeljebb csak egy-egy helyen fordulhat elő gyenge futó zápor. Pénteken 28 és 34, szombaton 30 és 35 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Rovatok