Index Vakbarát Hírportál

Elektromos bringával járhatnak be dolgozni az MVM-nél

2021. augusztus 10., kedd 15:05 | aznap frissítve

Az MVM ötven elektromos kerékpárt biztosít dolgozóinak munkába járáshoz.

Kiemelték, hogy a lakossági földgáz és áramszolgáltatásáról közismert MVM-csoport elektromos kerékpár pilot projektet indított a társaságcsoport munkavállalóinak a Hellovelo Zrt.-vel együttműködve.

A program első fázisában 50 elektromos bicikli bevonásával vizsgálják a járművek munkáltatói juttatásként való gyakorlati alkalmazhatóságát.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a járművek keddi átadási ünnepségén elmondta,

a parlament június 15-én fogadta el a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény módosítását, amely a vállalkozások számára lehetővé tette adókedvezmény mellett kerékpáros flották vásárlását.

Ezeket a cégek ingyenesen adhatják használatra a dolgozóknak. Az intézkedés újabb mérföldköve annak az átfogó támogatási programnak – ilyen például a magánszemélyek e-Bike vásárlási támogatása, vagy a nemrég bejelentett e-Cargo támogatási program , amely a mindennapi kerékpározást, ezen belül pedig a biciklis munkába járást kívánja népszerűsíteni, és annak elterjedését elősegíteni.

A kutatások szerint az emberek átlagosan 5-7 kilométert vállalnak be hagyományos kerékpárral, ha munkába járásról van szó, azonban elektromos rásegítésű kerékpárokkal ez a táv 2-3-szorosára növelhető – tudósít az MTI.

Rovatok