Index Vakbarát Hírportál

Forró lesz a helyzet vasárnap

2021. augusztus 11., szerda 16:29 | aznap frissítve

Erősödik a felmelegedés a hét második felében, a forró levegő beáramlásának hétvégén dél felől semmi sem állja útját. Az egyre melegebb időn viszont néhány zápor, zivatar és az időnként feltámadó szél enyhíthet majd – írja az Időkép

A csütörtöki napon sok napsütésre lehet számítani, elvétve előfordulhat egy-egy gyenge zápor, az északias szél helyenként felélénkül. A hajnali frissebb idő után, nappal 27-32 fok közötti csúcsértékre lehet számítani. 

Péntek délután a gomolyfelhő-képződés a nyugati tájakon lehet erősebb, és egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Nyugaton déliesre vált az áramlás, de a szél gyenge, mérsékelt lesz. A hőmérséklet 28-34 fok között tetőzik majd. 

Hétvégén az északi,északnyugati tájakon kisebb záporokra, zivatarra van esély, de ezektől csak rövid időre kaphatunk felfrissülést, mögöttünk inkább csak melegebbé és fülledtebbé válik a levegő. A csúcshőmérséklet országszerte 30 fok fölött alakul, szombaton 30-35 fokos maximumokkal is számolhatunk, 

de nem kizárt, hogy vasárnap a 36,37 fokot is átléphetjük. 

Ezen a feltámadó déli, délnyugati szél enyhíthet majd némileg.

Az orvosmeteorológia szerint térségünket egy gyenge hidegfront éri el szerdán, így az arra érzékenyek körében fejfájás és görcsös panaszok is jelentkezhetnek, de a tüneteik nem lesznek intenzívek. A hűvösebb tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos jellegű és görcsös panaszok a hajnali órákban. 

A nagy napi hőingás továbbra is vérnyomás-problémákat okozhat, a meleg időben fáradékonyság  és dekoncentráltság jelentkezhet. Az UV-sugárázás 11 és 16 óra közt országszerte nagyon erős lesz. 

Rovatok