Index Vakbarát Hírportál

Újra tarolt a vihar, több mint 200 millió forint a kár

2021. augusztus 18., szerda 17:37

A hétvégi viharok következtében több, mint 1100 kárbejelentést regisztrált az Aegon lakásbiztosító, az összes kárérték már most meghaladja a 160 millió forintot, és az egyes esetekre jutó átlagos kárérték is magas, meghaladja a százötvenezer forintot.

A cég szakértői nem tartják kizártnak, hogy a hétvégi és hét eleji időjárás összességében 200 millió forintnál is nagyobb kárt okozott ügyfelei körében. 

Zala megyét és az ország északi részét: a fővárost, Borsod-Abaúj Zemplén, Nógrád és Pest megyét érintette leginkább a vihar, amely a hétvégi hidegfront nyomában tombolt. Az esetek csaknem háromnegyedében vihar és villámcsapás okozott károkat, jégverés és eső ezúttal kevéssé volt jellemző, a a legtöbb kárbejelentést Zalaegerszegről és Budapestről kapták. A júliusi-augusztusi szélsőséges időjárás miatt bekövetkezett kár több mint 3 milliárd forint, és mintegy 21 ezer károsultat érint országszerte.

A hétvégi kárbejelentések száma hétfőn és kedden megduplázódott, és mára meghaladta az 1100-at a bejelentett esetek száma.

A cég a károk mielőbbi rendezése érdekében a lehető legtöbb szakértőt mozgósítják, de az ügyfelek maguk is megkönnyíthetik és gyorsíthatják a kárügyintézést, ha a károk helyreállítását megelőzően fotókkal dokumentálják a viharok okozta károkat és a vállalat elektronikus csatornáit – ilyen az internetes ügyfélszolgálat, a Viberes és emailes kárbejelentés – használják az ügyintézéshez. A legtöbb viharkárt az Aegon egyszerűsített kárrendezéssel kezeli.

Rovatok