Index Vakbarát Hírportál

Lassan emelkedik az új fertőzöttek száma idehaza

2021. augusztus 19., csütörtök 09:14

Csütörtökre 123 új fertőzöttet igazoltak, meghalt egy beteg. Kórházban 76 beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon

Egy nappal korábban 109 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt három beteg. Kórházban 75 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 11-en voltak lélegeztetőgépen. 

Az iskolakezdés közeledtével az iskolákban is lehetőséget biztosítanak azoknak a 12 év feletti diákok oltására, akik valamilyen oknál fogva az interneten nem tudnak időpontot foglalni – írják.. A 12 év felettiek oltására a szülők június óta tudnak regisztrálni;a 12–17 éves korosztályban eddig közel 200 ezren jelentkeztek oltásra, és 162 ezren (81 százalék) már fel is vették.

Hozzáteszik: az internetes regisztráció és időpontfoglalás továbbra is nyitott, emellett augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án az iskolákban is lesz oltási akció. A szülők az iskolától kapnak tájékoztatást, és augusztus 25-ig vissza kell jelezniük, hogy igénybe veszik-e az oltást. A diákok Pfizer-vakciná kapnak, az oltást az iskolaorvosok és háziorvosok végzik.

Rovatok