Index Vakbarát Hírportál

Karikó Katalint és Merkely Bélát is kitüntették

2021. augusztus 20., péntek 16:16

Átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat.

A világjárvány idején a kultúra, a tudomány eredményei, a művészet, a kutatók munkája mutatta meg, hogy nem vesztettük el a jövő formálásának képességét. Erről Áder János beszélt pénteken az Országházban a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrendek átadásán – adta hírül az MTI.

A kimagasló teljesítmények mutatták meg, hogy az ember legszebb nemes vállalásai – témájuktól, szakterületüktől függetlenül – a küzdelmes koroknak is értelmet adnak. Hogy a helytállás módjai sokfélék

– hangsúlyozta a köztársasági elnök. A Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a magyar érdemrendek átadását – tavalyhoz hasonlóan – a koronavírus-járvány miatt halasztották március 15-ről az augusztus 20-i nemzeti ünnepre.

A köztársasági elnök ezen a napon adta át a legmagasabb állami elismerést, a Szent István-rendet is. A kitüntetés átadásán Orbán Viktor miniszterelnök is jelen volt. Idén a Szent István-rendet ketten kapták meg, a köztársasági elnök

LOVÁSZ LÁSZLÓNAK ÉS VIZI E. SZILVESZTERNEK ADOMÁNYOZTA A KITÜNTETÉST.

Eddig tizenhárman vehették át az elismerést, ide kattintva elolvashatja, amit a Szent István-rendről tudni kell.

Akik megkapták a Kossuth-díjat

Kossuth-díjat kapott

Átadták a Széchenyi-díjakat

Széchenyi-nagydíjat kapott

Széchenyi-díjat kapott

(Borítókép: A történelmi zászlókat viszik a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek átadásán az Országház kupolacsarnokában 2021. augusztus 20-án. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok