Index Vakbarát Hírportál

Mégis Mellár Tamás indul az előválasztáson

2021. augusztus 21., szombat 15:32

Nem indul az ellenzéki előválasztáson Bodnár Imre, az MSZP pécsi jelöltje – jelentette be szombaton Karácsony Gergellyel és Péterffy Attilával közös sajtótájékoztatón a jelölt. Rövid egyeztetés után aztán arra jutottak, hogy Mellár Tamás, aki szintén ebben a körzetben indult volna, és csütörtökön lépett vissza az előválasztástól, mégis indul, így ő lesz az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik által is támogatott közös jelölt. A momentumos Nemes Balázzsal kell megmérkőznie az előválasztáson.

Korábban kisebb káosz volt a jelöltek körül Pécsen, úgy nézett ki, hogy az MSZP és a Párbeszéd nem indít jelölteket egymás ellen, de mindenki mást akart: az MSZP Bodnár Imrét, a Péterffy Attila ellenzéki polgármester által támogatott büntetőügyvédet akarta indítani, a Párbeszéd viszont Mellár Tamás mellett tette le a voksát.

A hvg.hu a Szabad Pécsre hivatkozva azt írja, hogy Mellár Tamás az után lépett vissza, hogy az MSZP azt ajánlotta neki, ha félreáll, akkor befutó helyet kaphat az országos listán.

Mellár Tamás egyedüli független jelöltként jutott az Országgyűlésbe a 2018-as parlamenti választáson, egyéniben győzve le a fideszes Csizi Pétert.

Rovatok