Index Vakbarát Hírportál

Verekedés tört ki a nemzeti ünnepen Abán, betörték egy képviselő orrát

2021. augusztus 21., szombat 13:25

Betörték az egyik önkormányzati képviselő orrát Abán, valamint egy másik helyszínen is verekedést tört ki – számolt be a település önkormányzata.

A helyi vezetés két héttel ezelőtt értesült arról, hogy egy csoport az augusztus 20-i ünnepi rendezvény megzavarására készül. Azt hallották, hogy a csoport elsősorban olyan emberekből áll, akik a legutóbbi önkormányzati választások óta nem tudja elfogadni, hogy az előző vezetést leváltották.

Mikula Lajos polgármester előzetesen tájékoztatta a székesfehérvári rendőrkapitányság vezetését a várható rendbontási kísérletről. Ezen felül még egy biztonsági szolgálatot is megbízott a rendezvény biztosításával.

Az önkormányzati rendezvénnyel párhuzamosan zajlott egy másik, magánszervezésű esemény. Ezen délutántól már ingyenesen lehetett alkoholt fogyasztani. Ezt rendbontás miatt már éjfélkor be kellett zárni.

Ekkor történt, hogy Nagy Kaszap Ferenc önkormányzati képviselőnek, miközben azon igyekezett, hogy a rendbontás ne fajuljon el,  betörték az orrát.

Mivel támadója hivatalosan eljáró személyt bántalmazott, a rendőrök előállították. Az önkormányzat szerint ezen kívül volt egy másik „provokált” verekedés is a településen, erről azonban nem árultak el többet.

Állításuk szerint a rendőrség megfelelően végezte a dolgát, és nem rajtuk, valamint nem is az önkormányzaton múlt, hogy nem sikerült megakadályozni a rendbontást.

Sajnálatos, hogy az abai ellenzék idáig jutott, hogy már fizikai erőszaktól sem riadnak vissza. Ez már messze túlmutat azon, hogy névtelenül mocskolódnak és hazudoznak az Interneten

– közölte az önkormányzat, hozzátéve: elhatárolódnak ezektől az emberektől. Nagy Kaszap Ferencnek, akire hétfőn még egy kisebb orrműtét vár, jobbulást kívántak.

Rovatok