Index Vakbarát Hírportál

Az M3-ason a belső sávban, a forgalommal szemben robogózott egy idős férfi

2021. augusztus 22., vasárnap 14:17

A forgalommal szemben hajtott az M3-as autópálya belső sávjában egy hetvennyolc éves férfi a robogójával. A rendőröknek sikerült kivenniük a forgalomból, mielőtt baleset történhetett volna – írja a rendőrség.

Legalább egy tucat bejelentés érkezett a rendőrség borsodi központjába szombaton délután három óra után, hogy az M3-as autópályán egy férfi a Budapest felé vezető oldalon, a belső sávban, a forgalommal szemben motorozik.

A rendőrök azonnal a megadott helyszínre siettek. Meg is találták a robogóst, aki a rendőri jelzésre megállt, majd az egyenruhásoknak sikerült őt biztonságba helyezni. Csodával határos módon senki sem sérült meg.

Az idős rémült férfi a rendőröknek elmondta, hogy az Igrici csomópontnál hajtott fel az autópályára, és Mezőnyárádra szeretett volna hazamenni. A szinte sokkos állapotban lévő hetvennyolc éves férfi elmondta: észlelte ugyan, hogy a vele szemben jövők nagyon villognak és dudálnak is, de úgy megijedt és olyan nagy volt a forgalom, hogy nem tudott mit tenni.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az ügyben közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a szabálysértő férfival szemben, aki csaknem négy kilométert tett meg az autópályán a forgalommal szemben.

Rovatok