Index Vakbarát Hírportál

Orbán Balázst kinevezték politikai igazgatónak

2021. augusztus 22., vasárnap 10:40

Köszönöm a megtisztelő felkérést! Hazámat szolgálom – írta Facebook-oldalán Orbán Balázs, aki Orbán Viktor miniszterelnök mellett lesz politikai igazgató.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati Kormányinfón bejelentette, hogy politikai igazgatónak nevezte ki a miniszterelnök Orbán Balázst, aki marad a Miniszterelnökség államtitkára, de a kormányfő mellett is fog dolgozni.

Orbán Balázs parlamenti államtitkár közösségi oldalán megosztotta Orbán Viktortól kapott levelét, melyben a miniszterelnök felkérte, hogy 

politikai, közpolitikai, társadalom- és gazdaságpolitikai, illetve egyéb kérdésekben tanácsaival segítse a miniszterelnök tevékenységét és döntéseinek előkészítését, valamint koordinálja a miniszterelnöki főtanácsadók munkáját.

A levélben olvasható, hogy Orbán Balázs megbízása visszavonásig, de legfeljebb a miniszterelnök megbízatásának idejére érvényes. Rögzíti továbbá, hogy feladatai ellátásáért díjazásban nem részesül, továbbá hogy a miniszterelnöki megbízott nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személynek minősül.

Végezetül a feladatok ellátásához sok sikert és jó egészséget kívánt a miniszterelnök. Orbán Balázs Facebook-bejegyzése alá Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is kommentelt:

Jó döntésekhez jó tanácsadók kellenek! Sok sikert, Balázs!

Rovatok