Index Vakbarát Hírportál

Fejfájást, ingerültséget hoz a nagy hétfői lehűlés

2021. augusztus 23., hétfő 06:42

A Tiszántúlon, a Dél-Alföldön kevesebb lesz a felhő, kisüt a nap, máshol azonban hosszabb szünetekkel ugyan, de számíthatunk esőre, záporokra, főleg délután zivatarra. Késő délután a keleti tájakat is eléri a csapadék, ott intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak, eközben északnyugaton kitisztul az idő – tájékoztat róla az Országos Meteorológia Szolgálat

Délutántól szinte mindenütt élénk, erős északnyugati szél fúj majd, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között alakul, de délkeleten, keleten 27–34 fok is lehet. Késő estére 14 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Mindezek mellett egyre nagyobb területen fog érvényesülni hidegfronti hatás, emiatt görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, egyeseknél szédülés, rosszullét is jelentkezhet.

Felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, illetve a zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota. Mindemellett a felhős, borongós idő lehangoltságot, kedvtelenséget okozhat. A feltámadó szél miatt ingerlékenység, nyugtalanság is felléphet, fokozódhatnak a fejfájásos panaszok. Nehéz nap vár a szívbetegekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Rovatok