Index Vakbarát Hírportál

Nem tágít a csapadék, 30 fokról ne is álmodjunk

2021. augusztus 24., kedd 06:23

Kedd reggel még keleten, majd a napos-gomolyfelhős időben délután főként északon, északkeleten alakulhatnak ki szórványosan záporok, zivatarok. Az északi-északnyugati szél többfelé élénk, erős lesz. Hajnalban 11–18, napközben 22–28 fok várható  írja az Időkép.

Szerdán az északi-északkeleti szelet többfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős lökések kísérhetik. Északon több órára kisüt a nap, délebbre a felhők lesznek túlsúlyban, de csak helyenként fordulhat elő kisebb eső, zápor. Hajnalban 8–16, délután 20–25 fokot mérhetünk.

Csütörtök késő délután, este északi, északnyugati tájainkat újabb hidegfront érheti el esővel, záporokkal. Előtte hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, több felhő északon, északnyugaton lesz. Élénk, északon erős lesz a nyugati szél. 22–27 fokos maximumokra számíthatunk.

Ez a front péntekre pár fokkal hűvösebbet hoz, ezen a napon 18–24 fokig melegszik a levegő. Eleinte délen, délkeleten eshet, napközben a felhőátvonulásokból elszórtan alakulhatnak ki záporok. A déli országrész kivételével gyakran feltámadhat a szél. Hétvégén is változékony, hűvös időre van kilátás.

Rovatok