Index Vakbarát Hírportál

Jól megy a DK-nak az előválasztási ajánlások gyűjtése

2021. augusztus 24., kedd 13:59

A Demokratikus Koalíció egyéni képviselőjelöltjei összesen több mint 25 ezer ajánlást gyűjtöttek az ellenzéki előválasztást megelőző ajánlásgyűjtés első napján – közölte az ellenzéki párt sajtóirodája.

Az ajánlásgyűjtés hétfőn indult el az őszi ellenzéki előválasztásra. Ahogy azt megírtuk: a miniszterelnök-jelöltek számára 20 ezer, az egyéni képviselőjelölteknek pedig 400 érvényes ajánlás összegyűjtése a feladat, hogy elindulhassanak a szeptemberi előválasztáson.

A Demokratikus Koalíció a 106 választókerületből hatvanban indít képviselőjelöltet. A hatvan jelöltjük egyharmada már az első napon megszerezte az induláshoz szükséges ajánlásokat.

„Mi, európai magyarok pedig azért dolgozunk, hogy az egész országban a legalkalmasabb jelöltek álljanak ki a tavaszi választáson, hogy 2022-ben leválthassuk a Fidesz-kormányt” – olvasható a DK közleményében.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a jobbikos Stummer János, Békés megye 1. számú választókerületének előválasztási jelöltje adta le először az ajánlásait már az első napon.

Karácsony Gergely szintén összegyűjtötte hétfőn a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges 20 ezer aláírást. Az egyéni képviselők közül Tóth Csaba, az MSZP zuglói országgyűlési képviselője, Keresztes László Lóránt, az LMP pécsi politikusa, illetve Czeglédy Csaba, a DK szombathelyi jelöltje is megszerezte az ajánlásokat.

Rovatok