Index Vakbarát Hírportál

Szlovák rendszámos autójával okozott halálos balesetet

2021. augusztus 24., kedd 12:08

A Kecskeméti Járási Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 októberében az 54-es főúton Bugacpusztaházánál ittasan vezetett egy autót, majd előzés közben balesetet okozott, amiben a szembejövő gépjármű utasa a helyszínen meghalt – írja az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2020. október 25-én délután Bugacpusztaháza lakott területén kívül, az 54-es főúton ittas állapotban vezetett egy személyautót Soltvadkert felől Kecskemét irányába. A férfi a megengedett legnagyobb sebességet túllépve, mintegy 100 km per órás sebességgel hajtott. Borult volt az ég, szürkületi látási viszonyok mellett az egyenetlen, hullámos, nedves úttesten nagy volt a forgalom.

A vádlott egy előtte haladó járműoszlopot úgy kezdett előzni, hogy nem győződött meg arról, hogy a szembejövő sáv olyan távolságban szabad-e, hogy az előzés a forgalmat ne zavarja. Szemből érkezett is egy szabályosan közlekedő autós, ezért a vádlott megpróbált visszatérni a jobb oldali forgalmi sávba.

Ennek során azonban az autójával megcsúszott, megpördült, majd az úttesten keresztbe fordulva, mintegy 65-69-es sebességgel a gépjárművének jobb oldali részével a sértett autójának ütközött. A balesetben a szembejövő autóban hátul, becsatolt biztonsági övvel utazó nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset miatt a vétlen gépkocsi vezetője és a vádlott is 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A vádlott ráadásul úgy vezette a szlovák rendszámos autóját, hogy a rendszám egy másik szlovákiai gépkocsira lett kiadva, a vádlott autójának magyar forgalmi rendszáma volt, amiről a vádlott is tudott.

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottat a járási ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettén kívül egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Rovatok