Index Vakbarát Hírportál

A nők átlagosan négy, a férfiak három kilogramm karanténtúlsúlyt szedtek fel

2021. augusztus 26., csütörtök 15:25 | aznap frissítve

Számottevően, hét százalékkal emelkedett a túlsúlyosak aránya a felnőtt lakosság körében Magyarországon a koronavírus-járvány kitörése óta, állapította meg egy júliusban végzett felmérés. A felnőtt lakosság 62 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, a nők átlagosan négy, a férfiak három kilogramm karanténtúlsúlyt szedtek magukra 2019 óta – közölte ezerfős mintán végzett reprezentatív mérése következtetését a PeakShop.hu az MTI-vel.

Mint írták, ekkora változás ilyen rövid idő alatt önmagában aggasztó, ám különösen nyugtalanító annak tükrében, hogy a túlsúly jelentős kockázati tényező a koronavírusos betegeknél. A túlsúlyosak hányada a nők körében 33 százalék, ami három százalékponttal több, mint 2019-ben volt. Az elhízottak aránya két százalékponttal, 25 százalékra emelkedett.

A férfiak között két százalékponttal csökkent a túlsúlyosak aránya (39 százalék), miközben az elhízottaké ugyanennyivel nőtt (28 százalék). Bár a nők körében jobban emelkedett az elhízottak és a túlsúlyosak aránya, a férfiak között így is lényegesen, csaknem tíz százalékponttal magasabb ez a mutató.

Rovatok