Index Vakbarát Hírportál

Hadházy szerint a végéhez közeledik „az őrület maga”, az Orbán-féle hatvanpusztai építkezés

2021. augusztus 26., csütörtök 12:45

Újabb fotókat tett közzé a hatvanpusztai majorság építkezéséről Hadházy Ákos. A birtokot a miniszterelnök apja, Orbán Győző ingatlanos cége vásárolta meg 2011-ben. 2019 őszén derült ki, hogy a majorságon gyors ütemben építenek egy hatalmas épületegyüttest. 

Hadházy Ákos most azt írta, hogy közeledik a befejezéshez az építkezés, „de még mindig tudnak meglepetéssel szolgálni”.

Amióta legutóbb ott jártam, az udvaron két hatalmas medencét alakítottak ki

– mondta, hozzátéve: kollégáival azon még vitáznak, hogy vajon medence vagy szökőkút lesz-e ott.

Ezen kívül két, több száz négyzetméteres épületnek is letették az alapjait, amelyek az ellenzéki politikus szerint üvegházak lehetnek majd.

Hadházy Ákos hozzátette, hogy információi szerint az építkezést egy különösen védett műemlék ledózerolásával kezdték. Ezt hiába jelezte a műemlékvédelmi szakembereknek, ők azt mondták, hogy tudnak erről, de nem zavarja őket. Ráadásul az eredetiekhez – szerintük – hasonlító új épületek is műemlékvédelemben részesülnek majd.

Az pedig csak hab a tortán, hogy a többszintes, mélygarázsos, liftes, tetőtérbeépítéses épületeket juhakolnak hívják

– mondta az egyik építményről szóló hivatalos iratok alapján. Bejegyzése azzal zárul, hogy

a propaganda sok millió ember elől hallgatja el ezt az építkezést és sok millió ember figyelmét tereli el róla. Pedig ez az épület az őrület maga. Ezt minden magyarnak látnia kellene!

A hatvanpusztai majorságot Orbán Győző ingatlanos cége 2011-ben vásárolta meg, de papíron a birtokot évek óta Mészáros Lőrinc használja állítólag 15,5 milliós éves díjért. A birtok akkor lett híres, amikor a miniszterelnök egy fotót posztolt Nárciszról, a majorságot őrző kuvaszról.

Rovatok