Index Vakbarát Hírportál

Pálinkás József elmondta, hogy miért a Jobbik-frakcióba ülne be szükség esetén

2021. augusztus 26., csütörtök 08:45

Az Új Világ Néppárt elnöke a Mandinernek adott interjút, amelyben elmondta, hogy miért a Jobbik frakciójába ülne be képviselőként, ha nem tudnak majd önálló frakciót alakítani.

Szabadelvű, konzervatív ember vagyok, és a jelenlegi pártstruktúrában ők állnak hozzám a legközelebb

– indokolta, hozzátéve: azért alapított új pártot, mert egyik párttal sem teljesen azonosak a nézetei, de azt látja, hogy a Jobbik afelé a „konzervatív, hazafias politika” felé indult el, amit ő is képvisel.

A volt fideszes politikus arról is beszélt, hogy szerinte a szélsőségesek elhagyták a pártot, és bár néha „kicsit kilendülnek a baloldali populizmus irányába, még mindig ők a legjobb alternatíva.

Szeretném, ha létrejönne egy jobbközép, szabadelvű, konzervatív párt, amelyben én otthon érezhetném magam

– tette hozzá Pálinkás József.

Az előválasztásról elmondta, hogy vannak fenntartásai, és nem teljesen elégedett a folyamattal, mivel több helyen azt látja, hogy a hat másik párt néhány helyen olyan jelöltben egyezett meg, akinél lenne jobb alternatíva. Mindeközben Pálinkás József tagadta, hogy Gyurcsány Ferenc „az ellenzéki előválasztás fővezére” lenne, hozzátéve, hogy a DK-s politikusnak azért van befolyása a folyamatra.

Éppen azzal az indítékkal vágtam bele a pártalapításba és a választásokon való elindulásba, hogy olyan parlament jöjjön létre, amelyben nem egy ember a meghatározó

– fogalmazott ezzel kapcsolatban Pálinkás József. 

Végezetül arról beszélt, hogy bár tisztában van azzal, hogy „egy baloldal által uralt előválasztáson” nem ő legesélyesebb jelölt, igyekszik felvenni a versenyt a többiekkel, akárcsak a pártja.

Azzal elégedett lennék, ha frakciót tudnánk alakítani, mert akkor meg tudna kapaszkodni a parlamentben egy jobbközép párt

– zárta az interjút. 

Rovatok