Index Vakbarát Hírportál

Legalább húszezer forintot adna az ellenzék az iskolakezdésre

2021. augusztus 28., szombat 16:03

Az ellenzék kormányra kerülve jövőre legalább húszezer forinttal segítené a családok iskolakezdését - erről Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje beszélt szombati online sajtótájékoztatóján az MTI szerint.

A DK európai parlamenti (EP-) képviselője hozzátette, hogy jövőre a különlegesen nehéz helyzetben lévők, a gyermekeiket egyedül nevelők harmincezer forintos, a fogyatékossággal élő gyermekek szülei pedig negyvenezer forintos iskoláztatási támogatást kapnának.

Kiemelte, az elmúlt napokban a boltokat járva azt látta, hogy egy gyerek beiskoláztatásához legalább ötvenezer forint szükséges, két gyerek esetén százezer forint, és ez óriási pénzügyi teher a családok számára.

A magyar iskolarendszer amúgy is ezer sebből vérzik, a szegény és a gazdag gyerekek esélyei között szakadék tátong, és ezt a magyar iskolarendszer nem tudja kiegyenlíteni

– mondta. Éppen ezért szerinte megengedhetetlen, hogy már iskolakezdés előtt hatalmas különbség legyen a gyerekek között.

Dobrev Klára hozzátette: ma a kormány azt gondolja, hogy a - tíz éve nem emelt - családi pótlékot pár nappal korábbi utalása megoldja a családok problémáit. Nem oldotta meg, idén is gyerekek ezrei kezdik elegendő felszerelés nélkül az iskolát - jelentette ki.

Az államnak kutya kötelessége, hogy minden gyermek számára biztosítsa az egyenlő esélyeket, hogy minden gyermekből az lehessen, ami lenni szeretne, azt tanulhassa, amit szeretne, ehhez pedig meg kell teremteni a feltételeket a szegényebb gyermekeknek is

– fogalmazott az ellenzéki politikus.

Rovatok