Index Vakbarát Hírportál

Búcsúzzunk el a naptól, jön a vihar, 16 megyében van riasztás

2021. augusztus 29., vasárnap 06:54 | aznap frissítve

Vasárnap délelőtt jobbára gyengén felhős idő valószínű, a keleti tájakon is szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Az északkeleti határvidéken még délután is sok lehet a felhő, másutt a napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és több helyen várható zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a középső területeken.

Elsősorban a Dunántúlon nagy területen kísérik élénk, helyenként erős lökések az északnyugati szelet. Emellett a zivatarokat is kísérhetik erős, esetleg viharos közeli széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 19 és 24 fok között várható, de az északkeleti határvidéken ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. Késő estére 11 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Jelenleg 16 megyében van érvényben riasztás a zivatarok miatt. 

Hétfőn az ország északnyugati, északi felén várható a több felhő, legfeljebb néhány órás napsütést lehet, délebbre viszont általában sok napsütés ígérkezik. Északon szórványosan, délen helyenként valószínű zápor, zivatar. A nyugati, délnyugati szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Rovatok