Index Vakbarát Hírportál

Iskolakezdésre ismét járható lesz az M0-s hídja

2021. augusztus 29., vasárnap 08:43

Befejeződtek a Deák Ferenc híd lezárásával járó javítási és megerősítési munkák, a közlekedők szeptember elsejétől ismét használhatják az átkelőt, így az M1-es felé vezető oldalon is három sávon haladhat a forgalom az M0-son.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese szerint a kivitelező mulasztásai miatt volt szükség a végeláthatatlan dugókat okozó lezárásra az autóút déli szakaszán.

A Strabag vezette konzorcium nem az elvárható gondossággal járt el, ezért bosszantják régóta a híd biztonságos használata érdekében szükséges újabb beavatkozások a térségben utazókat 

fogalmazott Schanda Tamás.

A Magyar Közút szakemberei a próbaterhelést követően augusztus 31-én délután kezdik meg a lezárás megszüntetését. Szeptember 1-jén kora reggelre a halásztelki felhajtóval együtt nyitják meg ismét a Deák Ferenc hídat.

A befejező ütemben az év végéig még időszakosan szükség lesz a szerkezet emelésére és visszaengedésére, de a várhatóan karácsonyig tartó további munkálatok miatt már nem kell teljesen lezárni a hidat. Decemberig háromhetente-havonta néhány órás eseti forgalomkorlátozásokra kell csak számítani, amelyeket a hétvégékre időzítenek majd.

Rovatok