Index Vakbarát Hírportál

Megkezdődött az oltóanyagok kiszállítása az iskolákba

2021. augusztus 30., hétfő 13:13

A tanév közeledtével az iskolákban is lesz lehetőség a 12 év feletti diákok oltására azoknak, akik valamilyen oknál fogva az interneten nem tudtak időpontot foglalni. A 12-17 éves korosztályban augusztus 25.ig a regisztrált 203 ezerből 168 ezren vették fel az oltást. A cél, hogy minél több diák legyen beoltva, biztosítva evvel is a jelenléti oktatás zavartalanságát.

A szülőknek augusztus 25-ig kellett jelezniük, hogy gyermekeik kérik az oltást. Az oltásra a 18 év alatti diáknak magával kell majd vinnie a kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatot, a 18 évet betöltött diáknak a jelentkezési lapot. Ezeket a szülők e-mailben kapják meg.

A vakcinák kiszállítása ma megkezdődött, hűtőládákban viszik el az iskolákhoz Budapest Főváros Kormányhivatalának telepéről, a Teve utcából – hívja fel a figyelmet az MTI.

Az iskolákban a koronavírus elleni oltásokat augusztus 30-én és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án adják be az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. Az első oltást követően 3 hét múlva kerítenek sort a második oltás beadására ugyanabban az iskolában, ahol az első oltást is beadták. A diákok Pfizert kapnak.

Rovatok