Index Vakbarát Hírportál

Elkezdődött az iskola, mától teljes kapacitással járnak a BKK járatai

2021. szeptember 1., szerda 13:32

Becsöngettek, ma reggel útnak indultak az iskolások. Ahogy a gyerekek is készültek a szeptemberi tanévkezdésre, úgy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is, hiszen a tanítási időszaknak megfelelően ismét sűrűbb lett a menetrend.

A legforgalmasabb vonalakon a reggeli csúcsidei, legsűrűbb követést egészen 9 óráig biztosítjuk

– mondták el az Indexnek a BKK-Infónál. Az utazástervezéshez pedig használható a megújult és már a MÁV-HÉV valós idejű adatait is megjelenítő Futár-alkalmazás.

A forgalomirányító központban kezdte a napot Budapest főpolgármestere, ottani bejelentkezése szerint az első iskolai napon nem alakultak ki nagy dugók a fővárosban. Ehhez az is hozzájárulhatott, hogy szeptember 1-re időzítve több nagy beruházás is véget ért a fővárosban és környékén:

Megtettünk mindent, hogy a szeptember elejei forgalmi nehézségeket csökkentsük. Gyorsítottunk az ütemen és összehangoltuk a különböző munkákat, hogy minél előbb véget érjenek a lezárások. Alternatív útvonalakat nyitottunk újra a lezárásokkal párhuzamosan, hogy legyen alternatívája a korlátozásokkal érintett útvonalaknak. Állítottunk a lámpaprogramokon, hogy enyhítsük a lezárások hatásait. Megtettünk mindent, amit a forgalomszervezési eszközök lehetővé tettek, elmentünk a falig, kaptunk is érte hideget-meleget. Azonban van egy határ, ami felett a város útjai egyszerűen nem bírnak el több autót

– fogalmazott Karácsony Gergely, aki azt kérte, hogy a torlódások elkerülése érdekében lehetőség szerint minél többen használják a tömegközlekedést, azon belül is a kötöttpályás járműveket, vagyis a villamost, a metrót, a hévet és az elővárosi vonatokat.

Azért, hogy minden család számára valódi alternatíva legyen az autózás helyett a közösségi közlekedés használata, kezdeményeztem a 14 éven aluliak ingyenes közlekedését

– emlékeztetett a főpolgármester. Ha a Fővárosi Közgyűlés ma rábólint, már holnaptól ingyen utazhatnak a 14 évnél fiatalabbak a BKK járatain.

Rovatok