Index Vakbarát Hírportál

Az MSZP és az LMP támogatja Karácsony Gergely vétóját

2021. szeptember 1., szerda 15:50 | aznap frissítve

A kormány a népszavazás előtt egy fillért se adjon át az állami vagyonból a Fudan Egyetemhez tartozó vagyonkezelő alapítványnak − szólította fel a kormányt az MSZP a szerdai közleményben, miután a fővárosi városvezetés megszavazta, hogy ha a kormány végrehajtja a Fudan-törvényt, Budapest vezetése nem kíván a 2023-as atlétikai világbajnokság házigazdája lenni.

Hozzátették: a Fidesz ahelyett, hogy támogatná az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által a Fudan-törvény visszavonására benyújtott törvényjavaslatot, inkább gyorsan létrehozta az egyetemhez tartozó vagyonkezelő alapítványt, aminek már át is akar játszani több mint 13 milliárd forint értékű állami ingatlanvagyont.

A szándék világos, be akarják biztosítani maguknak a Diákvárostól ellopott területet 2022 utánra, amikor is a magyarok leléptetik a korrupt fideszes kormányt

− fogalmaznak a közleményben.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) átengedte Karácsony Gergely Fudan Egyetemre vonatkozó népszavazási kérdését, így a magyarok dönthetnek arról, hogy mit akarnak: egy gigantikus hitelből megépülő kínai elitegyetemet, vagy a mintegy tízezer vidéki diák lakhatását biztosító Diákvárost − emlékeztet a közlemény.

A fővárosi vezetés döntése után az LMP is közleményben támogatja Karácsony Gergely vétóját. Szerintük a kormány már számtalanszor visszaélt a fővárosi lakosok türelmével.

Hiába biztosított az Atlétikai Stadionért cserébe az egészségügyre és egyes fejlesztésekre forrásokat, ha a másik kezével a járványra hivatkozva milliárdokkal rövidítette meg az önkormányzatokat

− áll a közleményben. Hozzátették: az LMP Budapest Elnöksége támogatja Karácsony Gergely főpolgármestert abban, hogy amennyiben a kormány további főváros-ellenes lépéseket tesz, Budapest ne vállalja az atlétikai világbajnokság megrendezését.

Rovatok